Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hild_latvanyterv

Mire kapott a Hegyvidéki Önkormányzat 225 millió forintot?

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Hegyvidéki Önkormányzat 225 millió forintot kapott fejlesztések kiegészítő munkálatainak támogatására.

A szóban forgó 225 millió forintot két, még a koronavírus járvány előtt meghozott kormánydöntés értelmében kapta meg most a XII. kerület.

Kisebbik részét a 2019 októberében kiadott támogatói okirat alapján, a műemlék-felújítási program részeként használhatja fel most a Hegyvidéki Önkormányzat a Hild-villa felújítására.

Nagyobbik részét az úgynevezett Fecske-ház, hivatalos nevén a Közszolgálati Apartmanház kialakításának kivitelezésére fordíthatjuk, amellyel a fiatal, a fővárosi albérletárakat megfizetni nem tudó kollégák (óvónők, védőnők, hivatali alkalmazottak, stb) lakhatási gondjain tudunk enyhíteni több mint hatvan lakással. Ennek jogszabályi alapját a Közszolgálati Apartmanház létrehozásának támogatásáról szóló, 2020 februárjában kiadott kormányhatározat adja.

Tehát a sajtóban a napokban megjelent téves állításokkal szemben a szóban forgó 225 millió forint semmilyen összefüggésben nincs a járványhelyzettel, illetve a helyi iparűzési adó kompenzálásának kérdésével.