*

001-Hegyvideki-ONvedelem

MOM Kulturális Központ tájékoztatója a Csörsz utcai rekonstrukcióval kapcsolatban

Megkezdődött a MOM Kulturális Központ közvetlen közelében, a Fővárosi Vízművek Zrt. ivóvízvezeték-rekonstrukciója.

A munkálatok a XII. kerület Csörsz utcában a Jagelló út – Alkotás utca közötti szakaszon, 2018. augusztus 13. és 2018. október 20. között zajlanak, és hatással vannak a MOMkult megközelítésére. A programokra történő pontos érkezés érdekében megnövekedett útidővel érdemes számolni, mind tömegközlekedési eszközzel, mind autóval való közlekedés esetén.

A munkavégzés első ütemében a Csörsz utca egyirányúvá válik az Alkotás utcától a Jagelló út irányába az Alkotás utca és a MOM bevásárlóközpont behajtója között. A munkaterület benyúlik az Alkotás utcába is, így a Csörsz utca – Alkotás utca csomópontban az Alkotás utcán a BAH csomópont irányában (egy forgalmi sáv zárása mellett) két sávon halad majd a forgalom. Az életbe lépő terelési ütem ideje alatt a centrum felé haladók részére tilos lesz az Alkotás utcából a Csörsz utca felé balra kanyarodni, a Csörsz utcába indirekt módon a Győri úton keresztül lehet majd behajtani. Az Alkotás utcát érintő forgalomkorlátozások várhatóan augusztus 31-ig állnak fenn, ezt követően csak a Csörsz utcában kell számítani munkavégzésre. Az építési munka során több ütemben haladnak felfelé a Csörsz utcában, egészen a Jagelló útig, melynek során a munkaterület mellett jellemzően a Jagelló út felé egyirányúsítottan haladhat a forgalom, azonban lesz olyan ütem is (a Nagy Jenő utca környezetében), amikor az érintett szakaszon a Csörsz utca teljes zárására kerül majd sor.

A munkálatok ideje alatt a 212-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek a Boráros tér irányába. A forgalomkorlátozás miatt a buszok az Apor Vilmos tértől a Csörsz utca helyett a Jagelló úton járnak a BAH csomópontig, és a 110-es, 112-es autóbuszok megállóit fogja igénybe venni. A terelés a Svábhegy irányú közlekedést nem érinti, arra továbbra is a Csörsz utcán át járnak a buszok.

Kérjük, figyelje a tájékoztató közúti táblákat, illetve tömegközlekedéssel kapcsolatos információkat a bkk.hu weboldalon olvashat.

Munkatársaink is segítenek a tájékozódásban, a rekonstrukció aktuális állapotáról, a megközelítési lehetőségekről, érdeklődhet a MOM Kulturális Központ honlapján (www.momkult.hu), a facebookon (www.facebook.com/momkult/), vagy telefonon a +36 70 908 4105-ös számon.

Megértésüket köszönjük!
Tajekoztato_terkep_resized