Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Mozgás és újrahasznosítás óvodás szemmel

Mozgás és újrahasznosítás óvodás szemmel

A Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működő óvodák Mozgás és újrahasznosítás című kiállítása nyílt meg március 5-én a polgármesteri hivatal I. és II. emeletén. A tárlat március 29-ig tekinthető meg a hivatal nyitvatartási idejében.

„Minek van nagyobb tétje, mint annak, hogy milyen világot hagyunk a következő generációra? A mozgás, az egészséges életmód, a fenntarthatóság, az újrahasznosítás mind-mind életünk alapvető témái, és nagyon fontos, hogy a gyerekek minél kisebb korban találkozzanak ezekkel a kérdésekkel. Ezért is nagyon örülök, hogy a gyerkőcök zöld alkotásaiból megvalósult az 1. emeleti folyosón illetve a 2. emeleti vitrinekben látható tárlat. Ezeket a csodákat nézem, ahogy jövök-megyek a folyosón.” – kezdte köszöntőjét Fonti Krisztina alpolgármester.

rajzpalyazat06

Arról is szólt, hogy ebben az épületben azért dolgoznak, hogy a hegyvidéki családok számára minden szempontból élhető és biztonságos életkörülményeket teremtsenek. Szerencsések a hegyvidéki gyerekek, mert zöld környezetben, sok mozgáslehetőséggel tölthetik hétköznapjaikat. Fitt leszel, ha itt leszel, Előzd meg a fogaskerekűt, Nagycsoportosok mozgástalálkozója, az iskolásoknak pedig a Fuss a csúcsra program, a Hegyvidék Olimpia – hogy csak néhányat említsünk a gyerekek számára szervezett programok közül – fűzte hozzá. Kitért arra is, ha minél kisebb korban megértjük és megszeretjük a mozgás örömét, felnőttként is szívesen sportolunk, kirándulunk. Az Aktív Hegyvidék program keretében minden korosztálynak lehetőséget kínálnak testmozgásra, tizenegyféle sportágban ingyenesen sportolhatnak a hegyvidékiek.

rajzpalyazat12

A Mozgás és újrahasznosítás projektben a vizuális kultúra és a fantázia fejlesztésével összhangban a környezettudatosságra nevelést tűzték ki célul. A kezdeményezés gyümölcseit – a kicsik sporttal, természetjárással kapcsolatos munkáit – a kiállításon tekinthetjük meg. Az alkotás során a pedagógusok megmutatták a gyerekeknek, hogy az akár már kidobásra szánt anyagokból milyen csodákat lehet készíteni, hogy a hulladékok művészi módon is újrahasznosíthatók. Számtalan olyan anyagot használtak fel, amiről nem is gondolnánk, hogy műalkotásra sarkallhatnak. Fantasztikus a paletta, hogy mennyiféle technikával dolgoztak! Fonti Krisztina megköszönte a gyerkőcöknek, hogy vették a fáradságot és nekiálltak festeni, ragasztani, bütykölni, a hegyvidéki pedagógusoknak, hogy segítették ezt a munkát, és a szülőknek, hogy ilyen kreatív gyerekeket nevelnek. „A munkák tükrözik, hogyan igyekszünk közösen a gyerekeinket mozgásra és fenntarthatóságra nevelni. Vigyék hírét ennek a kiállításnak.” – zárta szavait.

rajzpalyazat14

A megnyitón szívmelengető ráadásként a Normafa óvoda Nyuszi csoportjának műsorát láthattuk – bizonyítva, hogy nemcsak a képzőművészetben, de az előadó művészetben is jeleskednek. A gyerekek a „Hallgat az erdő, titkot rejtő” kezdetű dalra vonultak be, saját készítésű papírtávcsővel fürkészve az erdő lényeit és kincseit. Produkciójukban volt szavalat, ének és tánc is. Az önkormányzat ajándékcsomaggal köszönte meg a hegyvidéki csemeték és felkészítő pedagógusaik munkáját, majd – akárcsak egy jóleső kiránduláson – frissítővel, pogácsával, édességgel kínálták a résztvevőket.

normafa_ovoda02