Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

narcisz_futas08

Nárcisz Futás gyerekekkel

A győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell, hiszen bármikor kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor egy veszteséggel vagy betegséggel kell megküzdeni – erre hívja fel a figyelmet a Nárcisz Futás.

A rendezvényt immár harmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat. A Gesztenyéskertben megrendezett jótékonysági programon négyszáz kerületi óvodás és kétszázötven általános iskolás diák vett részt.
A rendezvényt megnyitó Korda Nikolett arról beszélt, hogy valójában egy szemléletformáló kezdeményezésről van szó, ami elülteti a gyerekekben a segíteni akarás igényét. Ennek köszönhetően felnőve sem feledkeznek majd meg azokról, akiknek támogatásra van szükségük – hívta fel a figyelmet az alapítvány projektvezetője.
narcisz_futas02
„Hat évvel ezelőtt, Budapesten elsőként, csatlakoztunk a Magyar Hospice Alapítvány nárcisz programjához, azóta minden évben gyerekek ültetik el a sárga virágokat a Királyhágó téren. Korábban a Margit-szigeti Hospice futásokhoz is csatlakozott a kerület, két éve viszont már itt, a Gesztenyéskertben, külön programot szervezünk az óvodásainknak és az iskolásoknak” – sorolta az előzményeket a futóversenyt dudaszóval elindító Fonti Krisztina. Az alpolgármester kiemelte, hogy a Nárcisz programok az együttérzés, a betegek és elesettek támogatására hívják fel a figyelmet.
narcisz_futas15
„A nárcisz fejlődése és elvirágzása, az emberi életet szimbolizálja, megkönnyíti a gyerekek számára az elmúlás fogalmának megértését, azt, hogy ez a világ rendje” – hangsúlyozta Fonti Krisztina, aki elárulta, hogy adója egy százalékát, évek óta az alapítványnak ajánlja fel, ezzel is kifejezve a munkájuk iránti elismerését és tiszteletét.
narcisz_futas19

Adományozásra, a futóversenyre is alkalom nyílt, hiszen nevezési díjként, a gyermekek 200, a szülők 500 forinttal támogathatták a civil szervezet tevékenységét. Először az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Burján Csaba és csapattársa, Oláh Bence jóvoltából mindenki alaposan bemelegített, majd a hajrá nárcisz „csatakiáltás” után indulhatott a futás. Bár győzteseket ezúttal nem hirdettek, természetesen senki sem maradt ajándék nélkül, a parkban megtett egy kör után a célban mindenkinek járt a frissítő és az ilyenkor szokásos Túró Rudi.
narcisz_futas24