Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

szunyog

Néhány nap múlva kezdődhet a szúnyoggyérítés

Tájékoztatjuk, hogy Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából a Rovért Kft. földi kémiai szúnyoggyérítési (imágóirtási) munkát tervez végezni a XII. kerületben (200 hektáron), a meteorológiai körülmények függvényében a napnyugta utáni órákban.

A munkavégzés tervezett időpontja: 2020.08.03., pótnap: 2020.08.04-05.
Érintett helyszínek: Irhás árok, Gesztenyés kert, Városmajor park.

Felhasznált irtószer: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
A szakemberek szerint mindemellett célszerű a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépjármű közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.