Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

NÉPSZERŰEK LETTEK A „JÓFEJ KÖZTERESEK”

NÉPSZERŰEK LETTEK A „JÓFEJ KÖZTERESEK”

Már több mint ötszázan regisztráltak a Hegyvidéki Önkormányzat „Jófej közteres” néven elindított különleges szolgáltatására, amihez hasonló nemigen működik az országban. Az újítás azoknak nyújt segítséget, akik véletlenül követtek el hibát parkoláskor. Ha a Hegyvidéki Rendészet munkatársai szabálytalanul álló járművet találnak, erre sms-ben figyelmeztetik a szolgáltatásra regisztráló autóst, aki 15 percen belül korrigálhatja tévedését.

A Hegyvidéki Rendészetet, azaz a XII. kerületi közterület-felügyeletet azzal a szándékkal hozta létre az önkormányzat évekkel ezelőtt, hogy a rendőrség munkáját kiegészítve hatékonyan járuljon hozzá a kerület rendjéhez, az itt élők nyugalmához, biztonságához. A rendészek munkájában a szankció eddig sem cél, hanem csak eszköz volt, az új szolgáltatás révén azonban azoknak sem kell aggódniuk egy esetleges büntetés miatt, akik figyelmetlenségből parkoltak szabálytalanul.

A „Jófej közteres” szolgáltatásra az állandó XII. kerületi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező hegyvidékiek regisztrálhatnak az önkormányzat e-ügyintézés rendszerében. A belépést követően a hegyvidek.hu/jofejkozteresek címen vagy az e-ügyintézés központi oldalán, a „parkolási engedély” menüpont alatt lehet igényelni a szolgáltatást, amihez csak a jármű rendszámát és egy mobiltelefonszámot kell megadni.

A cikk a Hegyvidék Újságban jelent meg.