Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

jokai_neptanccsoport05

Nyárváró mulatság volt a Hegyvidéken

Látványos színpadi produkciók, népi játékok és kézműves foglalkozások – egyebek mellett ilyen élményekben lehetett részük azoknak a hegyvidéki családoknak, akik részt vettek a Nyárváró mulatságon, a Városháza téren.

Alig telt el néhány hét a legutóbbi tavaszváró vigasság óta, a Városháza tér ismét izgalmas kalandokkal várta a kikapcsolódni vágyó hegyvidékieket. „Legutóbb az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, ezért több rendezvényt is be kellett vinnünk a Kulturális Szalonba. Ezúttal azonban semmi sem árnyékolja be a jókedvet: a nap süt, a koncertek és a foglalkozások pedig osztatlan sikert aratnak” – magyarázta Móczár Gábor, a Kulturális Szalon programszervezője.

A nyárváró mulatságon szinte minden korosztály megtalálhatta a számára leginkább tetsző programot. A színpadon egymást váltották az igényes produkciók: sokak mellett fellépett a Karzat Színház, a Mező Együttes, a Bencze Alma & Reschofsky duo, a Duohh, a Szenior tánccsoport, valamint a Kamilka & Pesti Sikk.

jokai_neptanccsoport01

Nagy sikert aratatott a Jókai Néptánccsoport is, akik a többi között mezőföldi, bukovinai és szatmári táncokat vittek színpadra. Előadásuk végén ráadásul még a közönséget is táncra perdítették. „Tavaly ünnepeltük huszonötéves fennállásunkat. Rengeteg szép emlékünk van, az órákon is remek a hangulat, csakúgy, mint fellépés közben” – mondta Bettenbuk Krisztina művészeti vezető.

jokai_neptanccsoport17

A színpadon túl is rengeteg élmény várta a hegyvidéki családokat: az arcfestés, a hajfonás és a kézműves foglalkozások is sokakat vonzottak. A kicsik pedig– ahogy az lenni szokott – ezúttal sem hagyták ki nagy kedvencüket, a kosaras körhintát.

„Én a körhintát szeretem a legjobban! Gyorsan lehet vele pörögni és a sapkás bácsi is nagyon vicceseket szokott mondani” – mesélte az ötéves Fanni, aki legújabb alkotásával, a papírtányérból készült napraforgójával is elbüszkélkedett.

A Nyárváró mulatságon azonban nemcsak a látogatók, hanem az árusok is szép élményekkel gazdagodtak. „Minden termékünk tojás- és tejmentes, ezért az ételérzékenyek is bátran fogyaszthatják azokat. Többször is voltunk már a Hegyvidéken, rendszeresen visszajárunk, mert nagyon szeretünk itt lenni, a vásárlók nagyon kedvesek. Most is nagyon jó a hangulat, jól érezzük magunkat” – árulta el Ágoston Erzsike kürtöskalácskészítő, akitől azt is megtudtuk, hogy a hölgyek a natúr, a gyerekek a kakaós, az idősek a diós, az urak pedig a fahéjas kalácsot szeretik a leginkább.

kezmuvesmuhely01

„Sokszor eljövünk a Városháza téri programokra; ezúttal sem csalódtunk. Itt nemcsak a produkciók nagyon jók, hanem a közösség is. Mindig sikerül új barátokat szereznünk” – mondta Szalay Veronika, aki két kisfiával és férjével együtt vett részt a Nyárváró mulatságon.