Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Óriási sikere volt a Libegők Éjszakájának

Óriási sikere volt a Libegők Éjszakájának

Varázslatos panoráma, friss levegő és felejthetetlen élmények – különleges utazásban lehetett részük azoknak, akik részt vettek az immár harmadik alkalommal megrendezett Libegők Éjszakáján.

Budapest egyik legemblematikusabb közlekedési eszköze a Zugligetből a János-hegyre vezető Libegő, amely immáron ötven éve áll az utasok szolgálatában. Érdekesség, hogy a légpálya 1970. augusztus 19-ei átadásán már az első napon több mint tízezer ember utazott rajta. A különleges jármű azóta is igen nagy népszerűségnek örvend.

libegok_ejszakaja11

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a közösségi oldalán azt írja, két féle ember létezik: aki ült a Libegőn, és aki ülni fog.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter két évvel ezelőtt hirdette meg először a Libegők Éjszakáját, Eplényben, Sátoraljaújhelyen és a Hegyvidéken. A program már a kezdetektől sokakat vonzott – csakúgy, mint most, augusztus utolsó szombatján.

libegok_ejszakaja15

„Mindegyik rendezvényünk rendkívül sikeres, a jegyek jelentős része már elővételben el szokott fogyni” – árulta el Zsákay László György, a Budapesti Közlekedési Zrt. turisztikai és divízióvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy ezúttal kétezren vettek részt a programon.

A Zugligeti völgyállomásra vezető út is felejthetetlen élményeket tartogatott: a garázsból ugyanis ismét kigördültek az R158-as jelzésű retró autóbuszok, amelyekre a Széll Kálmán téren lehetett felszállni. „Nagyon szeretünk Libegőzni, nem volt kérdés, hogy mi is eljövünk az éjszakai programra. A buszozás visszaidézte a gyermekkorom legszebb éveit, rengeteg szép emlék jutott eszembe. Csodálatos esténk volt!” – mondta el lapunknak Fehér Lilla, aki férjével és nyolcéves kislányával együtt érkezett.

libegok_ejszakaja08

Annak sem kell elkeserednie, aki lemaradt a különleges programról – idén még egyszer, szeptember 26-án ugyanis ismét megrendezik a Libegők Éjszakáját.