Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Rendőröket jutalmaztak

Rendőröket jutalmaztak

Kiváló munkájuk megbecsüléseként, a kerületi rendőrkapitányság negyven alkalmazottja kapott év végi jutalmat az önkormányzat közrendvédelmi közalapítványának jóvoltából. Az elismeréseket Sztanyó István rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, kapitányságvezető, és az önkormányzat képviseletében Váczi János, polgármesteri főtanácsadó adta át.

Az állományt köszöntő Sztanyó István mindenekelőtt arról beszélt, hogy mozgalmas év van a kapitányság mögött. Plusz feladatokat jelentett a kerületi rendőrség számára az európai uniós és az önkormányzati választás, valamint a Maccabi Játékok, de ezeken kívül is számos biztosításban vettek részt. A legfontosabb azonban a kerület közbiztonságának szavatolása, amit sikerült megvalósítani. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen minden statisztikában előrelépett a kapitányság.

„Hegyvidék eddig is biztonságos volt, idén pedig még jobbak az eredmények” – hangsúlyozta a kapitányságvezető, aki a konkrétumokról szólva kiemelte, hogy csökkent a bűncselekmények száma, miközben nőtt a felderítés aránya és tovább javult a nyomozás hatékonysága.

Szembeötlő a fejlődés a két legjellemzőbb bűncselekmény típus visszaszorítása terén: idén kevesebb mint tíz autólopás történt, ami történelmi fordulatnak tekinthető, de ugyanígy szignifikáns a lakásbetörések visszaszorulása.

rendorseg03

„Példaértékű, hogy a kevesebb elkövetés mellett is több sikerről lehet beszámolni. A tendencia egyértelműen pozitív, amiben benne van a lakosság együttműködése. Utóbbi különösen fontos, a polgárok ugyanis megfogadják a rendőrség tanácsait, kevesebb esélyt hagyva így az elkövetőknek” – hangsúlyozta Sztanyó István, aki köszönetet mondott az önkormányzatnak az egész éves segítő együttműködésért, az állománynak nyújtott anyagi és erkölcsi támogatásáért. Külön kiemelte a hivatal lelkiismeretes szolgálatát, hiszen e nélkül nem lenne zökkenőmentes a lakossági ügyintézés.

Váczi János polgármesteri főtanácsadó az önkormányzat és Hegyvidék 59 ezer lakosa nevében köszönte meg a rendőrök munkáját. Elmondta, hogy az imponáló bűnüldözési eredmények mellett legalább ennyire fontos, hogy a kerületiek valóban biztonságban érzik magukat.