Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ruhaszobrok – Tértárlat

Ruhaszobrok – Tértárlat

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szabad­ téri kiállítást rendez a MOM Kul­ turális Központ előtt, a Sirály sé­tányon. A szeptember 25­ig meg­ tekinthető „Ruhaszobrok – Tér­tárlat” célja a magyar kortárs művészet sokszínűségének közvet­len, interaktív módon való megje­lenítése és megismertetése.

ruhaszobor10

A nem mindennapi tárlat a „promenád” karakterével alkal­massá teszi a 21. századi művészet széles spektrumának befogadását és bemutatását. Látványszerű mó­don hozzájárul a kortárs magyar művészet szokatlan megjelenítésé­hez, attraktív, nem múzeumi kö­zegben való megismeréséhez, köz­vetlen, érinthető közelségbe hozva az itt látható iparművészeti alko­tásokat. Ily módon lehetőséget ad a művészet szélesebb, közvetle­nebb közegben való bemutatására.

ruhaszobor01


A kiállítás kurátora: Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke. A kiállító művészek: Bá­nyász Judit, Bodnár Enikő, Far­kas Imola, Földi Kinga, Latin Anna, Molnár Mária Virág, Ná­dasdi Katalin, Nyíri Katalin, Ott­lik Julianna Jikka, Sárvári Kata­lin, Simonffy Márta, Surányi Szilárd, Szűcs Blanka, Vavrinecz Krisztina.

ruhaszobor12

Forrás: Hegyvidek újság