Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Segíti az önkormányzat a tűzoltókat

Segíti az önkormányzat a tűzoltókat

Az eszközbeszerzések, fejlesztések támogatása mellett anyagi juttatásokkal is igyekszik segíteni a katasztrófavédelem, így a tűzoltóság mindennapi munkáját a Hegyvidéki Önkormányzat. Ezúttal a kerületiek biztonsága felett őrködő dolgozókat jutalmazták, a hagyományos év végi ünnepségre a Hegyvidéki Kulturális Szalonban került sor.

 

„Örülünk annak, hogy az önkormányzat is elismeri a munkánkat, és magáénak érzi a hegyvidéki tűzoltókat, akik a Budavári Katasztrófavédelmi Őrsről és a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokságról indulva látják el a XII. kerület védelmét” – mondta el az ünnepségen Veres Péter tűzoltóezredes hozzátéve, hogy a rendezvényen, amely az állomány számára az évtizedes múltra visszatekintő rendezvény az egyik jelzése az év vége közeledtének.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-Budai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője ezen kívül kifejtette, hogy a kerület rendszeresen támogatja a fejlesztéseket, többek között ezért kaphattak légkondicionálást a Budakeszi úton a hálótermek, az öltöző új szekrényeket, valamint idén ennek köszönhetően korszerűsíthetik a konditermet.

Ez pedig azt jelenti, hogy az önkormányzat mindenkori támogatása az egész laktanyának szól, nemcsak azoknak, akik most külön jutalomban részesültek.

tuzoltok11

Tűzoltónak lenni hivatás, ezért fontos, hogy a laktanyák, ahol életük jelentős részét töltik, minél kényelmesebbek, jól felszereltek legyenek – hívta fel a figyelmet Sebők Péter.

Az önkormányzat jóvoltából megvalósult beruházások közül a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokság vezetője megemlítette a gépjárművásárlásokat, valamint az újonnan, saját kezűleg kialakított edzőtermet, amibe a kerület segítségével vásárolnak eszközöket.

Perger Zoltán a közelmúlt fejlesztéseit sorolva kiemelte az új, modern, hazai gyártású Rába gépjárműfecskendő beszerzését, a jármű jelentősen javítja az oltások hatékonyságát.

A tűzoltószázados a feladataikról elmondta, hogy egyre több műszaki mentésben vesznek részt, ugyanakkor a tűzesetek száma csökkenő számot mutat.

Váczi János mindenekelőtt Pokorni Zoltán polgármester üdvözletét tolmácsolta, majd arról beszélt, hogy az önkormányzat a saját eszközeivel próbálja segíteni a katasztrófavédelmisek munkáját, legyen az a laktanya felújítása vagy az év végi jutalmazás.

Az önkormányaz főtanácsadója kifejtette: a katasztrófavédelemre nemcsak a balesetek, tüzek kapcsán számíthatunk. Hatósági eljárásokban is közreműködnek, például a Fácános területén kialakított új iskolaépület vagy a Kulturális Szalon engedélyeztetése nélkülük nem történhetett volna meg.

tuzoltok06