Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új pihenőparkot épít az önkormányzat a Zsigmondy Vilmos utcában

Új pihenőparkot épít az önkormányzat a Zsigmondy Vilmos utcában

A Törökbálinti út és a Zsigmondy Vilmos utca találkozásánál lévő zöldterület egy hangulatos pihenőparkként születhet újjá Gidófalvy Dénes, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére. Arról, hogy pontosan milyen funkciók kapjanak itt helyet, a környéken élők dönthettek egy korábbi online szavazáson és a tegnapi helyszíni lakossági fórumon.

„Tavaly tavasszal álltam elő azzal a kezdeményezéssel, hogy ezt a valamikori parkot meg kellene újítani. Az ősz folyamán online szavazást hirdetett az önkormányzat a környékbeliek részére arról, mit szeretnének itt látni. A visszajelzések alapján három terv készült, most ezek közül választhatták ki a lakók azt, ami számukra leginkább megfelelő” – ismertette az előzményeket a körzet képviselője, hozzátéve azt is, hogy a képviselő-testület a múlt hónapban már elkülönített egy összeget a park felújítására.

A helyszíni egyeztetésen a lakók arról dönthettek, hogy elsősorban park- vagy fitneszfunkció, illetve ezek elegye valósuljon-e meg a területen. A jelenlévők viszonylag hamar arra a közös álláspontra jutottak, hogy leginkább egy pihenőpark kialakítása lenne szükség. Fitneszeszközökre nem tartottak igényt, azt viszont kérték, hogy kerüljenek majd ki olyan eszközök, amik segítik a futókat a bemelegítésben.

lakossagi_forum03 tervek02