*

8dcd035e0ac8e0b02b4a80c50c092d89

Változik a fogaskerekű közlekedése augusztus 1-jétől 10-ig

A 60-as villamos (fogaskerekű) 2018. augusztus 1-jén az első járatindulástól 10-én az utolsó járatindulásig a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár, mert a Mátyás király utcai átjárót lezárják karbantartás miatt.

A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Eötvös út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út–Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad, és a Svábhegy állomásnál az Eötvös úton, a Karthauzi közt követően; a Művész út állomásnál a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után; Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött áll meg.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Svábhegy útvonalon halad, és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött; a Svábhegy állomásnál az Eötvös úton, a Karthauzi közt követően áll meg.

A közúti átjáró lezárása miatt a 21-es, a 21A, 212-es és a 990-es autóbusz Széll Kálmán tér M; Boráros tér H, illetve Rákoskeresztúr, városközpont felé a Svábhegynél a Hollós utca helyett a Diana utcában, a taxiállomás helyén áll meg.

Kerékpárszállítás

A kerékpárszállítás a munkák ideje alatt:
  • a 21-es és a 21A, valamint hétköznapokon a 212-es autóbuszon az Adonis utcától a Svábhegy; Normafa; illetve Csillebérc végállomásig az utasforgalom függvényében engedélyezett;
  • a 212-es autóbuszon hétvégén a teljes vonalon megengedett;
  • a 60-as pótlóbuszon a midi járműtípus kialakítása miatt nem megengedett.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszra a 60-as fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik. A fogaskerekű, a pótló járat és a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz között történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra, vagy a fogaskerekűre történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a pótlásban a pótlóbuszon kívül a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz is részt vesz, ezért a vágányzár miatt kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Budapesti Közlekedési Központ