Angol Társalgási Klub Dannyvel

Minden hétfőn 16.30-tól 17.30-ig

English Speaking Club with Danny/ Angol Társalgási Klub Dannyvel
Minden hétfőn 16.30-tól 17.30-ig
Helyszín: Virányosi Közösségi Ház, Budapest, 1125, Szarvas Gábor út 8/c.
Részvételi díj: 1000 Ft/alkalom, aki 5 alkalmat egyben fizet be, az 5000 helyett 4000 Ft-ot fizet.

Danny és a kacsacsőrű emlős

Danny Bain vezetésével, akit bizonyára sokan ismernek mesemondóként, a Virányosi Közösségi Házban angol nyelvű társalgási klubot indítunk. Aki szeretné a szókincsét bővíteni, az angoltudását szinten tartani, vagy csak megismerkedni a „having fun” kifejezés jelentésével, azt szeretettel várjuk hétfő délutánonként! Addig is ismerkedjen meg mindenki Dannyvel, aki az Egyesült Államokban született, eredetileg klasszikus zenét tanult, Magyarországon angoltanárként és a veszprémi Kabóca Bábszínház művészeként is dolgozik, és imádja a vicces, különös hangzású szavakat.

Mesélj pár szót a gyerekkorodról, és hogy milyen utat jártál be, amíg Magyarországra érkeztél!

Washington környékén nőttem fel és kezdtem zenélni egészen kiskoromban. Tizenéves koromban klasszikus és jazz zenei tanulmányokat is végeztem. Egyetemista koromban lehetőségem volt arra, hogy csatlakozzak egy afrikai zenei együtteshez. Ekkor kezdtem a világzene felé komolyabban érdeklődni.
Számomra a zene egy izgalmas lehetőség volt arra, hogy idegen kultúrákat ismerjek meg, és szerencsére lehetőségem volt arra, hogy több időt Brazíliában és Nyugat-Afrikában tölthessek, és különféle hangszereket és zenei stílusokat tanulhassak. Mikor lényegében véletlenül Magyarországra érkeztem, már túl voltam ezeken az utazásokon, de itt fedeztem fel az egyik kedvenc hangszeremet, az ütőgardont!

Mivel foglalkozol Magyarországon?

Angoltanárként mindenféle korú tanítványaim vannak. Tanítok egész kicsi gyerekeket főként dalokon és játékokon keresztül, és felnőtt tanítványaim is vannak, akik valamilyen vizsgára készülnek, vagy csak szinten szeretnék tartani angoltudásukat.
Zenészként dalokat és meséket írok és országszerte előadok gyerekeknek iskolákban és családi fesztiválokon. Rendszeres vendégművésze vagyok a veszprémi Kabóca Bábszínháznak. Valamint több budapesti rock és blues együttesnek is tagja vagyok.
És természetesen megpróbálok minél több időt tölteni a feleségemmel és a kisfiammal.

Mennyire fontosak számodra a nyelvek, a kommunikáció?

Mindig is szerettem verseket, dalokat, vicceket, vagy csak vicces szavakat tanulni különböző nyelveken. Utazásaim során mindig megpróbáltam megtanulni az ország nyelvét, ahol éltem. Tudom, hogy az amerikaiak és britek híresek arról, hogy sosem tanulnak idegen nyelveket, de én nem tudnám elképzelni, hogy úgy éljek valahol, hogy nem beszélem a helyi nyelvet legalább egy alap szinten.

A Virányosi Közösségi Házban hamarosan elkezdődik angol társalgási klubod. Mire számítasz, kiket vársz, és mire számíthatnak a résztvevők tőled?

Minden órának, kurzusnak megvan a maga egyedisége, és szeretek keresni olyan tevékenységeket és témákat, amelyek a legjobban illeszkednek az adott kurzushoz. Természetesen mindig megpróbálom az óráimat szórakoztatóvá és lazává tenni. Úgy tervezem, hogy ez a nyelvklub beszélgetés-alapú lesz, de időről időre írásos feladatokat is fogok adni. Azt élvezem a legjobban, amikor mindenki aktívan részt vesz, és együtt beszélgetünk a résztvevőkkel, ugyanis ilyenkor szabadul fel a legtöbb energia és vonódik be a leginkább mindenki.

Te remekül beszélsz magyarul. Hogyan tanultál meg magyarul? Van valamilyen sajátos nyelvtanulási technikád?

Nincsenek titkaim, de mindig is vonzottak a furcsa, viccesen hangzó szavak. Amikor először Magyarországra érkeztem, mindig a legkülönösebb szavak, amik csak eszembe jutottak, voltak azok, amiket próbáltam memorizálni, mint például "kacsacsőrű emlős". És azonnal használtam és viccelődni is próbáltam velük. Ez valószínűleg idegesítő lehetett a környezetemben lévőknek.

Mesélj nekünk a jövőbeli terveidről ! Van-e valamilyen olyan álmod, aminek az elérésén dolgozol?

Ami azt illeti, elégedett vagyok a jelenlegi életemmel. Folyamatosan új dalokon és meséken dolgozom, és végülis a tanítás is egyfajta előadás, szóval mindkettőt nagyon élvezem. És a tanítás során gyakran inspirálódom, hogy milyen új ötleteket építhetnék be az előadásaimba. Tehát remélem, hogy mindkettőt még sokáig csinálni tudom!