*

Budapesti fák

2019. november 26. | 18:00
Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont

Viczián Zsófia: Budapesti fák - Kéregbe zárt történelem című könyv bemutatója

Budapesti_Fak_borito_WEB

Hogy miről is szól ez a könyv? Budapest különleges, nagyon idős vagy a kulturális örökség szempontjából érdekes fáiról. És rajtuk keresztül a városról, hisz ezek a fák mind természeti ÉS kulturális értékek. Budapest folyton változó szövetében szemtanúként állnak, akár századok óta. A kötet írásai róluk szólnak, és arról, hogy miért jelentenek nekünk, fővárosiaknak pótolhatatlan értéket.

Mit találunk, ha belelapozunk a könyvbe? Nem csak természettudományos leírásokat egyes fákról, parkokról, zöldterületekről, hanem valódi nyomozásokat, emberi történetek sorát. A szerző felkutatta az összes kapcsolódó írásos és képi forrást, kiderítette, hogy ki, mikor, miért ültette aszóban forgó fákat. A kötetben archív képeken követhetjük végig, mit „láthattak” a fák eddigi életük során, jelenlegi állapotukról pedig csodálatos természetfotók számolnak be.

Mindenkinek ajánljuk ezt a könyvet, akit lenyűgöz a természet, akit felcsigáz Budapest múltja, története. És azoknak is, akik e könyv belső borítóján lévő térképpel a kézben maguk is szeretnék megtalálni, felfedezni és átölelni a főváros nevezetes fáinak törzsét.

A szerzővel, Viczián Zsófiával Debreczeni-Droppán Béla történész, muzeológus, levéltáros beszélget.

A Látóhatár Kiadó által megjelentetett kötet a helyszínen kedvezményes áron, 4450 Ft helyett 3000 Ft-ért vásárolható meg.

 

Helyszín: 1121 Budapest, Zugligeti út 64., Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont

Jegyár: Díjtalan

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2454417714877925/