Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

“Estély a vörös kertben” - aatoth franyo képzőművész virtuális kiállítása | Cziffra Fesztivál

2021. február 10 – április 15.
Hegyvidék Galéria

aatoth franyo 1978-ban Victor Vasarely révén jutott ki Párizsba és az École Supérieure des Beaux-Arts-on szerzett diplomát. Első franciaországi kiállítását Cziffra György segítette megvalósulni, azóta alkotásaival mára már a világ szinte minden részén találkozhatunk. Képeinek meghatározó elemei a groteszk, lényegükre redukált alakok, motívumok, melyek által érvényre jut a művész világról alkotott képe és üzenete. A képi világot nagyon gyakran magyar, francia vagy esetleg angol nyelven írt szöveg egészíti ki. A sokat utazó és zenekedvelő művész 2010-ben a thaiföldi dzsungelben épített műtermet, személyes élménye a körülötte elterülő őserdő pusztulása. Így a korábbi szatirikus, groteszk jeleneteket, egyre inkább felváltották képein a természeti elemek, melyekkel környezetvédelmi kérdésekre reflektál.

Online kiállításmegnyitó: 2021. február 10. (szerda) 18:00

Köszöntőt mond: Fonti Krisztina alpolgármester

A kiállítást megnyitja: Fazekas Gergely zenetörténész

Az online kiállításmegnyitón való részvétel ingyenes.

A kiállításmegnyitót online közvetítjük! Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt! A közvetítés, valamint a virtuális kiállítás elérhetőségéről bővebb információ hamarosan.

A kiállításmegnyitó itt megtekinthető:A virtuális kiállítás itt tekinthető meg: https://hegyvidekgaleria.hu/aatoth-franyo-cziffra-fesztival/index.html

(A tárlat a Cziffra Fesztivál rendezvénye, a MOMkult – Hegyvidék Galéria és a Várfok Galéria közreműködésével valósul meg.)

Kiemelt szponzor: MVM

A rendezvény a Cziffra György-emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a cziffra100.com oldalon.