Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hegyvidéki Zenés Péntek Délután

2019. szeptember 6.
2019. szeptember 13.
2019. szeptember 20.

HZPDplakat


2019. szeptember 6.

17.00-18.00 Bognár Szilvia gyerekkoncertje

Bognár Szilvia saját világzenei csapatát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból hívta életre 2006-ban. Gyümölcsöző együttműködésüket négy album fémjelzi. A közelmúltban született dalaik jó része gyermekeknek szól, melyek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel karöltve szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást ígérnek gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Műsoraikon a csapattól megszokott saját szerzemények és népdalfeldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek.

Bognár Szilvia több, mint egy éve nagy sikert arató gyermekműsorának esszenciája a Csintekerintő album.

Bognár Szilvia – ének, fuvola

Bede Péter – szaxofon, tilinkó

Gerzson János – oud, buzuki

Gyulai Csaba – ütőhangszerek

Hámori Máté – gitár

Zeneszerző: Kovács Zoltán – nagybőgő

 

18.30-19.30 VENI formáció: Szász Veronika és Bata István

„Ritka az ilyen rebbenékeny, finom szövésű zene a mai magyar zenei palettán, amely ráadásul rendkívüli őszinteségével tüntet, s amelyet vállaltan a szunnyadó mélyrétegek felszínre hozása határoz meg. VENI munkássága nem más, mint lelkes, érzékeny és okos „zeneinapló-írás”, amelyben, figyelmesen olvasva azt, mi is magunkra ismerhetünk.”

Prieger Zsolt

19.30-20.30 Kodachrome koncert

Valamikor a kilencvenes években két srác Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik remek zenei ízlésének köszönhetően nem csak az éppen aktuális irányzatok zenéit, hanem Simon and Garfunkel számokat hallgat a vasárnapi ebédhez, a kocsiban, elalváshoz, nyúlósra hallgatva a kamu borítós, csempészett válogatás kazikat.

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a “Sound of silence”, a “Mrs. Robinson” vagy a “Scarborough fair” Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a mai emberekhez.

 

16.00-19.00 Szerkesszük együtt a Csodaceruzát!

A Csodaceruza gyerek lap szerkesztősége szeretettel várja a gyerekeket, hogy újrahasznosított eszközök segítségével létrehozza mindenki a saját, egyedi Csodaceruza lapszámát. Játék, ismeretterjesztés és kreativitás!

 

16.00-19.00 Európalánta óriás társasjátékok

A sok mozgással kombinált többféle társasjáték változatos formában és sikerélményt nyújtva mélyíti el a gyerekek felelős gondolkodását.


2019. szeptember 13. péntek

 

17.00-18.00 Picuri-muri gyerekkoncert

A Lévai Tímea – Poppre Ádám duó évek óta tart népszerű interaktív, játékos gyerekkoncerteket. Dalaik a gyerekek számára ismerős élethelyzetekről, környezetünk szépségéről, az állatokról, valamint a mesék furcsa lényeiről szólnak. Mindketten énekelnek, akusztikus gitár kíséri a dalokat, de sokszor szájharmonika is színesíti a produkciót.

Koncertjeikkel szeretnék megismertetni és megszerettetni a kisgyerekekkel az igényes élőzenét és igyekeznek az aktuális évszakokhoz, ünnepekhez is igazodni.

Dalaik szövegét Lévai Tímea írja, a zenét Poppre Ádám szerzi.

 

16.00-19.00 Európalánta újrahasznos kézműves műhely és óriás társasjátékok

A hulladékok rendszerezése és újrafelhasználhatósága áll a kreatív műhely középpontjában, ahol különböző kreatív terméket készíthetnek a gyerekek. A társasjátékok sok mozgással, változatos formában és sikerélményt nyújtva mélyíti el a gyerekek felelős gondolkodását.


2019. szeptember 20. péntek

17.00-18.00 Diómanó dióhéjban – a Lóca együttes gyerekkoncertje

Zenés történet egy manócskáról, aki a gyermekekkel együtt fedezi fel a természet szépségeit és hívja fel figyelmüket annak megóvására. Játékos, interaktív műsor a környezettudatosság jegyében ismert népdalokkal, gyermekdalokkal.

 

16.00-19.00 Öko játszóház és kézműves foglalkozás

A játszóházban nagyméretű, természetbarát, fából készült, kézzel festett színes játékok találhatók, melyek nem csak jó szórakozást nyújtanak, de a játékos tanulást is elősegítik.

A háztartásban képződő mindennapos hulladékokból némi újragondolással bábjátékok, dísztárgyak és hangszerek készíthetők.

 

A rendezvényen a részvétel díjtalan.

Helyszín: a 12. kerületi Polgármesteri Hivatal melletti tér

Kedvezőtlen időjárás esetén a programok elmaradhatnak.