*

Zöld Hegyvidék

Események

Zöldtetők építése és üzemeltetése – szakmai bemutató


Program: Zöldtetők építése és üzemeltetése – szakmai bemutató
A Polgármesteri Hivatal épületének lapostetejére telepített zöldtetőn sétálva megismerkedhetünk a zöldtető-építés kulisszatitkaival: a statikai követelményekkel, a rétegrenddel, a növényekkel. Megtudhatjuk, mi mindenre kell figyelni a tervezés, a telepítés és a gondozás során, emellett a zöldtető kedvező hatásairól is hallhatunk.
A bemutatót tartja: Vizi Gergely zöldtető-építő szakember

Program időpontjai:
  • 2019. október 10. 16:00-17:00 (max. 20 fő)
  • 2019. október 10. 17:00-18:00 (max. 20 fő)
A program helyszíne: Hegyvidéki Önkormányzat – zöldtető (XII. kerület, Böszörményi út 23-25.)
A Hegyvidéki Zöld Iroda ismeretterjesztő programsorozatának keretében szervezett előadás.A Hegyvidék őshonos fásszárú növényzete – előadás


Az előadás címe: A Hegyvidék őshonos fásszárú növényzete
Az előadó: Csontos Péter botanikus, élővilágvédelmi szakértő, az MTA doktora
Az előadás időpontja: 2019. október 17. 18:00
Az előadás helyszíne: Hegyvidéki Kulturális Szalon, Galéria terem
A Hegyvidéki Zöld Iroda ismeretterjesztő programsorozatának keretében szervezett előadás.

Az őszi lombszíneződés a mérsékelt égövi erdők egyik legszebb természeti jelensége. A színárnyalatok sokféleségét a különféle fa és cserjefajok változatossága (biodiverzitása) adja. Vannak köztük tömegesen előforduló, erdőalkotó fák, mint a tölgyek és a bükk, míg mások, például a barkócafa, csak szálanként elegyednek. Hegyvidékünk cserjékben is gazdag. Gyűjthetjük a galagonya és a vadrózsa gyógyhatású terméseit, csodálhatjuk a mogyorós hólyagfa és az ükörke lonc különlegességét. Nem annyira közismert, hogy a gyepes területeken is megbújnak fásszárú növények. Ezek a törpecserjék (kis túlzással természet szülte bonszai-fák) az előadás során, a többiekhez hasonlóan szintén felfedik kilétüket.