Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

„A vonuló felhők fölött örökké kék az ég”

Néked zeng ez a dal – énekelték a Kós Károly iskola nyolcadikos növendékei a Kiss János altábornagy utcai gondozási központban, ahol bensőséges ünnepségen köszöntötték 90. születésnapja alkalmából Nádas Katalint. A Magyar Rádió egykori zenei szerkesztője, számos közismert zenei mű szövegének fordítója és írója, Pokorni Zoltántól vehette át az önkormányzat, valamint a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ ajándékait.
2017/09/fo.jpg

Ülésezett a képviselő-testület

A költségvetési rendelet módosításáról, a lakásrendelet újraalkotásáról és a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat meghirdetéséről is döntött szeptemberi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete. Szó esett továbbá a Kútvölgyi Klinikai Tömbben kialakítandó hegyvidéki szakrendelőről is, amelynek megvalósításához a kormány több mint 9 milliárd forintot biztosít.
2017/09/testuleti_ules.jpg

Határidő előtt elkészült a Határőr út felújítása

Befejeződött az idei év egyik legnagyobb kerületi útfejlesztése: teljes szerkezetében átépítették a Határőr utat a Gaál József út és a Ráth György utca közötti szakaszon. A beruházás részleteit Pokorni Zoltán polgármester ismertette a helyszínen.
2017/09/hataror_u1.jpg

Megnyílt a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont

Régi pompájában ragyog, és most már látogatható is az egykori zugligeti lóvasút díszes indóháza, amely a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria új otthonaként, valamint kulturális és rendezvényközpontként újult meg az elmúlt hónapokban. A különleges műemléképületet Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester, valamint Balázs Attila, a helytörténeti intézmény vezetője adta át a nagyközönségnek.
2017/09/pokorni_megnyito_1.jpg

Napelemek termelnek áramot a megújult Fekete iskolában

Az önkormányzat beruházásában, a magyar állam és az Európai Unió 100%-os támogatásával a nyári szünet alatt megújult a Fekete István Általános Iskola és Speciális Szakiskola épülete. A homlokzati falak és a tető utólagos szigetelésével, korszerű nyílászárók beépítésével, valamint a tetőre szerelt napelemes rendszerrel az intézmény gáz- és áramfogyasztása egyaránt jelentősen csökkenhet.
2017/09/pokornivaci.jpg
«
»

További hírek

Őszi egészségnap a HegyvidékenKlímabarát esték: az okos és elektromos autóké a jövőÚgy, mint régen – terményünnep volt a SvábhegyenFelhívás - Jelentkezz tűzoltónakFelhívás a Hegyvidéki Karácsonyi Vásár pavilonjainak bérbe vételére.FelhívásNormafa „kapuja”: központban a látogatókTeSzedd! a HegyvidékenBecsengettek a Szalon EgyetemenTársasházak tűzvédelme - Nyílt napHűséges pásztor és kiváló polgárKrisztik Csaba színművész kapta a Kaszás Attila-díjatRácz Aladár út 5. sz. alatti házi gyermekorvosi és védőnői ellátás - ideiglenes változásA szakrális művészet lehet jelen idejűSolti Györgyre emlékeztekSzarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi VadasparkbanIndul a PIAAC felmérés MagyarországonKönyvajánló: Komótos lakomák – természetes ízek a régi időkbőlRendőröket jutalmaztakKöltözik a Hatósági IrodaBudapest Építészeti Nívódíja 2017Hamarosan megújul a MOM Kulturális Központ játszóterePÁLYÁZATI FELHÍVÁS A BUDAPEST XII. KERÜLET TÖRPE U. 2. SZ. ALATT, A HEGYVIDÉKI KULTURÁLIS SZALON RÉSZÉRE FELÉPÜLŐ ÚJ ÉPÜLET, VALAMINT A KULTURÁLIS SZALON KOMMUNIKÁCIÓS ARCULATI MEGJELENÉSÉNEK MEGTERVEZÉSÉREIdeiglenes változás a Rácz Aladár út 5. szám alatti felnőtteket ellátó háziorvosi ellátásbanCSR Akadémia interaktív workshop sorozatII. Erdővarázs Családi Nap: az erdő a belvárosba költözikA Budapesti Civil Információs Centrum szeptemberi képzéssorozataiA Pilisi Parkerdőben megtelepedett a mocsári teknősÖnkormányzati segítség a tanévkezdéshezÉpítészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017

Szuret_svabhegy

2017. október 13. (péntek) 14 órától 17 óráig

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika