*

Adóegyenleg

egyenleg megtekintés, adó befizetés

Adóegyenleg megtekintése


Adóegyenlegét a regisztrációt követő munkanapon tekintheti meg. Amennyiben nem elérhető, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Adóigazgatási Irodával az adoiroda@hegyvidek.hu e-mailcímen.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Több fórumon érkezett megkeresés az önkormányzathoz a kerületben élőktől, hogy az adószámla-kivonatot még nem kapták meg. A polgármesteri hivatal adóirodája a megváltozott összegű építményadóról, telekadóról és kommunális adóról szóló határozatokat folyamatosan, a napokban postázza mindenkinek.

A késedelemnek az az oka, hogy az új országos központi adónyilvántartó program túlterheltsége a 2020. évi adókról szóló tájékoztatók kiküldésében időeltolódást okozott, így az adózók a korábbi évekhez képest később kapják meg a leveleket.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy azokban az esetekben, ahol új határozatot küldtünk, ott az adó befizetési határideje a levél kézhezvételétől számított 30 nap, ahol pedig nincs változás, ott maradt a március 15-i határidő.

A levelek megcsúszása miatt a késedelmes fizetés nem jár semmilyen következménnyel!

Adóigazgatási Iroda


Az önkormányzati adóhatóság illetékességi körébe tartozó adóügyi előírásokat, valamint tárgyévi befizetéseit áttekintheti, és akár bankkártyával befizetheti rendszerünkben. Kérjük vegye figyelembe, hogy a befizetések feldolgozásához átfutási idő szükséges, emiatt online egyenlege a befizetés időpontjához képest csak néhány nappal később frissül.

ELŐZETES FELTÉTELEK

Magánszemélyek esetén

  1. Adózással kapcsolatos ügyintézéshez előzetes Hegyvidék fiók regisztráció, és a magánszemély azonosítása szükséges. (A regisztrációról, és azonosítási lehetőségekről itt olvashat részletesebben)
  2. A regisztrációt követően munkatársaink ellenőrzik a regisztrációs adatokat az adórendszerben, és engedélyezik az online adóügyi hozzáférést.

Nem magánszemélyek esetén

Adózással kapcsolatos ügyintézéshez előzetes Hegyvidék fiók regisztráció, majd a fiókba belépve cégképviselet jogosultság ügytípus indítása szükséges. Erről bővebben az alábbi linken a Cégképviselet címszó alatt tud tájékozódni: https://eugyintezes.hegyvidek.hu/