Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Klímabarát Esték

Klímabarát esték

A Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája és a Klímabarát Települések Szövetsége „Klímabarát esték” címmel programsorozatot szervez a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. Az események célja, hogy a klímaváltozás és klímaadaptáció köréből tudományos igényű, de népszerűsítő jellegű előadásokkal nyújtson tartalmas és igényes kikapcsolódást a környezeti fenntarthatóság témájában érdeklődő és művelődni vágyó közönségnek.

Soron következő előadás:

„A városi fák jótékony hatása a környezetünkre”

Időpont: 2022. 06. 28. 18:00 óra
Jelentkezési időszak: 2022. június 17. 8 órától június 28. 16 óráig

Előadó: Dr. Csontos Péter botanikus, ökológus
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe u. 2.) – Tamási Áron terem

A városlakó polgárok általában hasznosnak tartják a fák jelenlétét mind közterületeken, mind pedig saját vagy közös tulajdonlású keretjeikben. Ennek ellenére, ha a városi fák konkrét hasznai felől érdeklődünk, akkor néhány szempont említése után rendszerint elakad a felsorolás.
Az előadás keretében ezeket a szempontokat a teljesség igényével próbáljuk áttekinteni. Szóba kerül a fák szerepe az oxigéntermelésben, a szelek erejének mérséklésében, a hőségnapok hatásának tompításában, a zajcsökkentésben, a páratartalom növelésében és a légszennyezés szűrésében. Mindezek mellett rekreációs, esztétikai jelentőségükről sem feledkezhetünk meg.
Reményeink szerint a fák hasznosságával összefüggő ismeretek terjesztésével az előadás az érdeklődő hallgatóknak nem csupán tárgyi ismereteit bővíti majd, hanem ezen felül ahhoz is hozzájárul, hogy a lakókörnyezetükben felmerülő, fákkal kapcsolatos kérdésekben szakszerű ismereteik birtokában megalapozottan érvelhessenek a fák érdekében és védelmében.

A Zöld Iroda a programot jelentkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló helyek kimerüléséig tudja biztosítani.

AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA

Online, előzetes regisztrációhoz kötött.

 

DÍJAK, BEFIZETÉSEK

Az előadás ingyenes.