*

Komposztáló keret

Komposztáló keret igénylése

A rendelkezésre álló készlet kimerült, a jelentkezés lezárult.

2019. szeptember 4-tól lehet jelentkezni a Hegyvidéki Zöld Iroda lakossági akciójára, az ingyenes komposztálási programra. Az akció keretében a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája idén is lehetőséget biztosít komposztáló keretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig.

Ahogy a papír, üveg, fém és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása. A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség.

A komposztáló eszközök átvételének feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Az eszközök az oktatást követően a helyszínen vehetők át.

A Zöld Iroda az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet kimerüléséig tudja biztosítani.

A regisztrációra 2019. október 1. (kedd) 16 óráig van lehetőség.


AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA

Online, előzetes regisztrációhoz kötött. Belépés (illetve regisztráció) után kérjük, töltse ki az igénylőlapot. Sikeres jelentkezésről e-mailben értesítjük. Az előadás előtti napon emlékeztető emailt küldünk.

 

SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, OKMÁNYOK


Lakcímkártya (XII. kerületi lakcímmel)

DÍJAK, BEFIZETÉSEK

A szolgáltatás a kerületi lakosok számára ingyenes az alábbi feltételekkel:

  • előzetes regisztrációhoz kötött,
  • egy címen egy komposztáló keret vehető át,
  • bejelentett kerületi lakcím